Alles wat je moet weten over het spelen met strijkkralen

19 december 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

Alles wat je moet weten over het spelen met strijkkralenBijna iedereen heeft wel eens gehoord over strijkkralen. Het zijn kleine ringetjes die verkrijgbaar zijn in zeer veel verschillende kleuren. De ringetjes kun je dan op een plaat of figuur met pinnetjes leggen in een patroon dat je mooi vindt. Er zijn op internet en in pakketten heel veel verschillende patronen te vinden die je kunt gaan maken, maar je kunt natuurlijk ook je creativiteit loslaten op je kralen en er zelf iets moois van maken. Strijkkralen zijn een ontzettend leuk cadeau voor de verjaardag van je kind of misschien wel voor sinterklaas. Je kunt ze krijgen in dozen en zakjes van verschillende kleuren en hoeveelheden. Daarnaast zijn ook de borden met pinnetjes verkrijgbaar in verschillende figuren. De collectie kralen die je al hebt is dus steeds verder uit te breiden en je hebt er nooit genoeg. Als je eenmaal een mooi patroon hebt gemaakt kun je er met je strijkijzer overheen gaan. Hiervoor leg je een speciaal stuk papier op de kralen. Dit kan echter ook gewoon met bakpapier. Je gaat dan met de strijkijzer over dat papier. Dit zorgt ervoor dat de strijkkralen aan elkaar plakken en zo gaat het patroon niet meer uit elkaar. Als je kunstwerk is afgekoeld kun je het gemakkelijk van de plaat halen. Die plaat kun je dan keer op keer opnieuw gebruiken om prachtige dingen mee te maken. In dit artikel lees je wat je kunt doen met de gekleurde kralen en wat hiervan de voordelen voor jou of je kind kunnen zijn. Lees dus vooral verder.

Wat je kunt doen met strijkkralen

Je kunt met strijkkralen allerlei dingen doen. Het meest logische is natuurlijk datgene waar ze voor gemaakt zijn: het maken van patronen op borden met pinnetjes. De kralen worden in heel veel verschillende kleuren gemaakt en je kunt dus eigenlijk alles maken. Er zijn speciale platen gemaakt in bijvoorbeeld de vorm van dieren. Deze kun je ook zelf maken op een gewoon vierkant bord, maar voor kinderen is het gemakkelijker als het al een vorm heeft. De kralen en platen kun je online kopen bij bijvoorbeeld Het Speelgoedpaleis. Je kunt de patronen aanpassen op dingen die je kinderen op het moment leuk vinden. Enkele voorbeelden:

  • Personages uit Frozen
  • Pok√©mons
  • Minions
  • Spongebob

Hiervoor kun je via het internet patronen vinden die je dan op een vierkante plaat kunt leggen. Naast de conventionele dingen kun je ook andere dingen met deze kralen doen. Je kunt ze bijvoorbeeld aan een draad rijgen om zo leuke kettingen en armbanden te maken. Je kunt ook leuke sleutelhangers maken met en voor je kinderen. De gemaakte figuren kunnen daarnaast ook gebruikt worden als onderzetter of plantenbak. Laat vooral je creativiteit los of laat je inspireren door anderen op het internet.

De voordelen van strijkkralen

Het spelen met strijkkralen heeft veel voordelen voor je kind, maar ook voor jezelf als volwassene. Ten eerste gebruiken kinderen en volwassenen hun creativiteit. Dat is natuurlijk goed voor de ontwikkeling van je kind. Daarnaast kan het werken met strijkkralen ook ontspannend zijn. Je kan er uren mee bezig blijven. Het kind is bij het spelen met de kralen bezig met de fijne motoriek. Voor de kinderen die daar nog iets te jong voor zijn worden er extra grote strijkkralen gemaakt die ze gemakkelijker kunnen hanteren. De normale strijkkralen zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarnaast kun je ze heel simpel online bestellen. Je hoeft niet eens meer de deur uit om het perfecte cadeau te kopen. Ga dus snel naar hetspeelgoedpaleis.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn