Een energieleverancier kiezen voor onze firma

22 november 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als bedrijf dat dagelijks werkt met de mogelijkheden rond de blockchain, hebben we veel apparatuur. Die blijft in feite dag en nacht draaien

  • om nieuw applicaties en apps te testen,
  • om te mijnen
  • om mogelijkheden te zoeken en te zien of we ergens in kunnen investeren of mee kunnen werken aan een bepaalde Devcon of een ander programma.

Ons jonge en dynamische team zoekt de kansen van de toekomst en dat betekent dat we dagelijks veel energie nodig hebben. Niet alleen wijzelf, ook onze computers gebruiken flink wat stroom. Toen we besloten om drie complete servers te plaatsen en een mining rig, wisten we dat het tijd was om te kijken naar de mogelijkheden om de kosten laag te houden. Een energieleverancier kiezen hadden we namelijk nog niet bewust gedaan: we namen de leverancier over die bij het pand hoorde. Maar daar moest verandering in komen wanneer we de kosten zoveel mogelijk wilden drukken. Een van onze stagelopers wees ons op SlimmeTEnergie, een website waar een energieleverancier kiezen wel heel erg makkelijk gemaakt wordt. Dankzij slimmetenergie.com konden we al snel een keuze maken.

Een energieleverancier kiezen voor alleen stroom

In ons pand hebben we geen gas en we hebben ook geen gas nodig. We hebben alleen stroom nodig. Veel stroom ook, want zowel onze servers als onze mining rig moeten gekoeld worden. We hebben hiervoor een speciale kamer gekozen zonder ramen in de kelder, zodat de eigenlijke temperatuur zo laag mogelijk ligt. We willen niet alleen besparen door op te letten bij een energieleverancier kiezen, we willen ook zo duurzaam mogelijk werken aan de opties die we zien op de blockchain. We willen niet lijken op de Chinese farms die enorm veel energie gebruiken om Bitcoin te vinden. Overigens houden we ons helemaal niet bezig met BTC. We zijn meer van de Ethereum Classic, de Bitcoin Cash en IOTA. Zeg maar de blockchaintoepassingen waar wel ondersteuning is voor en vanuit de community, zodat we ook echt verder kunnen blijven ontwikkelen en niet alleen wanneer er een gaatje is. Een goede energieleverancier kiezen past volledig binnen ons plaatje. Ons bedrijf heeft het imago een bewuste onderneming te zijn waar gewerkt wordt aan de toekomst. Daar moeten we ook rekening mee houden met het kiezen van onze manieren van transport, de manier waarop we bestellingen plaatsen en de manier waarop we een energieleverancier kiezen. Een energieleverancier kiezen is namelijk ook iets waar je tegenwoordig op afgerekend kunt worden wanneer je een duurzaam karakter wilt hebben op de blockchain.

Samenwerken aan de toekomst

We willen benadrukken dat een blockchaintoepassing meer is dan een munt. De Nederlandse pers heeft zich vooral beziggehouden met de mogelijkheden rond het investeren in valuta, maar dat is lang niet alles. De ecosystemen die opgezet worden, de applicaties die gebouwd worden en de mogelijkheden die geschapen worden, dát zijn de sleutels van de toekomst en zij hebben stuk voor stuk te maken met de kansen die de blockchain biedt. Alles gaat veranderen en ons bedrijf wil een van de eerste bedrijven in Nederland zijn die op vier verschillende chains aanwezig is. Wanneer dit alles lukt, is een energieleverancier kiezen straks ook een kwestie van regelen via de blockchain, net als het betalen van de verzekering of het vinden van de file informatie. Toegegeven, dit alles kan nog zeker een paar jaar duren maar het is zeker de moeite om de ontwikkelingen in de gaten te houden of mee te werken. Tot die tijd is niet te veel betalen voor energie een geweldig begin in elk huishouden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn