Op zoek naar een hoogwerker te huur als beginnend bedrijf

24 november 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

We zijn onlangs begonnen met ons eigen klusbedrijf. Het leek een grote stap, maar stiekem was dat helemaal niet het geval. We werkten namelijk al veel langer hier in de omgeving als klusjesmannen, maar we hadden er nooit een bedrijf van gemaakt. Nu de bestellingen wel heel hard binnen bleven lopen, hebben we besloten het toch maar op de juiste manier te doen en er een bedrijf van te maken. We hebben het geld dat we hadden geïnvesteerd in een website, materiaal en het leasen van twee bedrijfswagens. Het leverde direct succes op. Een groter bedrijf in de buurt van Ede had onze schilderdiensten nodig bij het onderhoud aan de voorgevel van het pand en wilde dat we direct keken naar de kozijnen. Een leuke klus met een leuke prijs, maar we hadden direct ook een probleem. We hadden namelijk helemaal geen hoogwerker en op vier meter gaan werken met een trap, dat is geen verantwoorde beslissing. We gingen op zoek naar een hoogwerker te huur en kwamen erachter dat dit een flinke uitdaging was:

  • Een hoogwerker te huur voor een dag hadden we niets aan;
  • Een hoogwerker te huur tegen hoge prijzen at onze marge op;
  • Een hoogwerker huren met lange lijsten met voorwaarden, dat ging ons helemaal te ver.

Een hoogwerker te huur in Ede

De humor: we vonden onze hoogwerker te huur in Ede, vlakbij het pand waar we aan het werk zouden gaan. Ideaal. Zeker omdat deze hoogwerker te huur was voor een langere periode, tegen duidelijke voorwaarden en zonder veel gezeur. Hendrikse Verhuur (hendrikseverhuur.nl) had de oplossing voor ons startende bedrijf. We hebben voor de zekerheid nog wel even gevraagd of de hoogwerker te huur was voor bedrijven en dat bleek geen enkel probleem te zijn. Er werd ook met ons meegedacht rond het betalen en de prijs en de overige mogelijkheden. We zijn echt blij dat we de samenwerking aangegaan zijn en niet gekozen hebben voor de eerste de beste persoon die een hoogwerker te huur had. We zijn goed geholpen en hebben direct de overige mogelijkheden bekeken die we konden gebruiken. Zo konden we namelijk klussen aannemen die we anders niet hadden kunnen doen. En doorgaans zijn dat nou net de klussen die meer geld opleveren en die een stuk interessanter zijn om op je portfolio te zetten. Dat is waar je echt blij van wordt wanneer je een bedrijf aan het opstarten bent.

Een klein bedrijf laten groeien

We hebben ondervonden dat het beginnen met een klein bedrijf leuk is, maar dat het erg lastig kan zijn om het bedrijf op de juiste manier te laten groeien. Niet alleen op het gebied van kapitaal overigens, want dat is het punt dat letterlijk door iedereen genoemd wordt. Kapitaal hadden we wel, maar het aantrekken van de juiste mensen is ontzettend moeilijk. We kregen veel reacties op de vacatures, maar meer dan 90% van de mensen hebben we af moeten wijzen voordat er een gesprek van gekomen is. Spelfouten, geen motivatie en zelfs mensen die aangaven dat ze het gewoon voor het geld doen. Niet het werk – het solliciteren zodat zij recht houden op een uitkering. We zijn blij dat we nu vier mensen aangetrokken hebben die solide krachten binnen het bedrijf geworden zijn, want zo weten we zeker dat we ook in de toekomst gewoon verder kunnen blijven groeien en nieuwe klanten aan kunnen trekken voor ons bedrijf. Hoogwerkers huren doen we overigens nog steeds, veel goedkoper dan het aankopen van zo’n ding!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn