Goedkoop geld lenen

18 maart 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als je geld nodig hebt, dan is het wel fijn als je ergens geld kunt lenen. Maar geld lenen kost geld. Dit is niet alleen zo wanneer je naar de bank gaat om geld te lenen. In dat geval betaal je immers rente. Maar ook als je rood staat, dan moet je daar voor betalen. Als je naar MediaMarkt gaat, dan kun je ervoor kiezen om bepaalde artikelen in termijnen te betalen. Dat is mooi, want daardoor hoef je niet in één keer een heel groot bedrag uit te geven. Je kunt dan per maand een deel van het totaal afbetalen. Met een termijn van bijvoorbeeld 30 euro, voel je niet zo sterk dat je iets duurt koopt. Maar als je voor deze methode kiest, dan moet je ook met een rentepercentage rekening houden. Dat betekent dat een tv van 1000 euro opeens 1200 euro kost. Het is dus maar de vraag of het dan nog wel zo voordelig is, want je voelt weliswaar minder intens dat je geld uitgeeft, maar je betaalt wel gewoon 200 euro meer voor een tv die 1000 waard is. Als je 1000 euro hebt, dan kun je dus beter in één keer de tv betalen en vervolgens elke maand zelf die 30 euro opzij zetten op je spaarrekening. In plaats van rente betalen, krijg je dan rente over je eigen spaargeld. Maar soms heb je zelf geen geld en dan is het wel gewoon noodzakelijk om geld te lenen. Als je dan toch geld moet lenen, dan is het belangrijk dat je op een goedkope manier geld leent. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden en dat betekent ook dat je soms veel en soms weinig rente moet betalen. Alles is relatief natuurlijk, dus het hangt ook weer samen met de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen. Om het voor jezelf gemakkelijk te maken en om snel de beste optie te vinden, kun je gebruik maken van de vergelijkingssite bankr.nl. Via deze website kun je namelijk meer informatie lezen over verschillende aanbieders van leningen. Deze kun je dan zelf gaan vergelijken en zo kun je heel snel te weten komen waar je goedkoop geld kunt lenen. Dat is wel zo gemakkelijk, want als je zelf aan de slag moet met het zoeken naar goedkope leningen, dan raak je al snel verdwaald. Bankr heeft alles mooi op een rijtje gezet en via de onderstaande methode kun je dan ook heel snel goedkoop geld lenen.

Snel en goedkoop geld lenen in 5 stappen

Als je geld wilt lenen en je bent op zoek naar een goedkope optie, dan kun je via de volgende 5 stappen snel en gemakkelijk de juiste aanbieder vinden. Het gaat hierbij om de volgende 5 stappen:

  • Lees de omschrijvingen op de website
  • Bezoek de websites van de gekozen aanbieders
  • Vraag gratis offertes aan op hun website
  • Vergelijk offertes; let op rente en kosten
  • Kies de goedkoopste en neem contact op

Mocht er vervolgens een aanbieder tussen zitten die jou een aantrekkelijke rente biedt, dan kun je contact opnemen met de desbetreffende aanbieder.

Lenen bij een particulier

Wat je ook kunt doen als je geld nodig hebt, dat is lenen via een particulier. Je kunt bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op crowdfunding- en lendingsites. Tevens zijn er sites waar particulieren leningen aanbieden en waar je advertenties kunt plaatsen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden als je geld nodig hebt. Daarom is het extra belangrijk dat je altijd goed om je heen kijkt en goed let op de kosten en dergelijke. Je wilt immers niet teveel betalen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn